Kanser Belirtileri, Kanser Tedavileri
Haberler >> Dünyadaki Son Gelişmeler
Kalın bağırsak kanserlerinde cerrahiden önce radyoterapi uygulanması kanserin tekrarlaması riskini azaltıyor.

Geçtiğimiz hafta A.B.D. de yapılan ve Dünya’nın en büyük kanser toplantısı olan, ASCO kongresinin en önemli çalışmaların tartışıldığı oturumunda, Alman çalışmacıların sunduğu araştırma sonuçlarına göre, kalın barsağın son kısmının (rektum) kanserlerinde cerrahiden önce kanserli bölgeye radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanan hastalarda, uzun dönemde kanserin tekrarlaması riskinin önemli ölçüde azaldığı kanıtlandı.

15 yıl 823 hasta

Kanserle ilgili son gelişmelere yer veren www.kanserdanismanlik.com sitesindeki habere göre, yaklaşık 15 yıldır devam eden ve 823 hastanın alındığı çalışmada, cerrahiden önce kemoterapiyle birlikte radyoterapi uygulanan hastalarda, sonra uygulananların yaklaşık yarısı kadar daha az bölgesel tekrarlama ortaya çıktığı gösterildi.

Son yıllarda radyoterapi cihazlarında büyük gelişme

Uzmanlar, özellikle son 1o yılda, radyoterapi cihazlarında, büyük bir teknolojik atılım yaşandığını, ve bu durumun da, gerek yan etkiler gerekse de tedavi etkinliğinde, önemli iyileşmeler sağladığını belirterek, önümüzdeki yıllarda, radyoterapinin kanser tedavisindeki yerinin çok daha fazla artacağını belirtiyorlar.

 

Haber Resimler Galerisi