Kanser Belirtileri, Kanser Tedavileri
Haberler >> Dünyadaki Son Gelişmeler
İzmir : Prof. Dr. Hilmi Alanyalı : Prostat kanseri' nde radyoterapi (ışın tedavisi) ile olağanüstü sonuçlar, yüksek teknoloji sayesinde elde edilebiliyor.

Son yıllarda radyoterapi, tıbbın en çok gelişen alanı olmaya aday. Bunun altında, son 10 yılda ortaya konulan gerçekten inanılmaz, teknolojik gelişmeler yatıyor. Prostat kanseri, bu gelişmelerden en çok yararlanılan alanlardan biri. Artık prostat kanserinde, kapsülü aşmış tümörlerde bile cerrahisiz yalnızca radyoterapiyle, 0 e yakın başarı oranları mümkün olabiliyor.

Konunun önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Hilmi Alanyalı, bu konuda şunları ifade etti: "Son yıllarda kullanıma sunulan, halk arasında "nokta atışlı" veya "robotik" tedaviler denilen yüksek hassasiyetli yoğunluk ayarlı tekniklerle, artık hastalarımda radyoterapiyi, normal dokularına hiçbir zarar gelmeden ve günlük yaşamları hiç etkilenmeden son derece yüksek başarı oranlarıyla uygulayabiliyorum. Öyle ki son dönemlerde kanserli hücre sayısının en önemli göstergesi olan 200 ng/ml yi aşkın PSA değerleriyle gelen hastaların bile yalnızca radyoterapiyle bu değerlerini "0" ng/ml lere yaklaştırabiliyorum. Hatta istemediğimiz bir durum olsa da, önceden cerrahi uygulanıp, kanseri tekrarlamış, PSA ları yükselmiş olgularda bile hastaları radyoterapiyle kurtarabiliyorum. Ancak hastaların unutmaması gereken bir gerçek var ki, en yüksek teknolojili aygıtlar bile, deneyimsiz ellerde yarar yerine zarar getirebilir. O yüzden her zaman ifade ettiğim gibi; "Kanserden korkma, yanlış tedaviden kork."

Haber Resimler Galerisi